top of page
2018-06-30-07-07_Almedalen_2018-0086_redigerad.jpg

Ungdomssmedjan

Vi lanserar 'Ungdomssmedjan', en akademi för unga människor intresserade av samhällsengagemang. Vi vill sänka trösklar för engagemang och stärka ungas förmåga att tro på sig själva och jobba för förändring.

En akademi för unga människor med intresse för samhällsengagemang. 

Ungdomssmedjan är en spetsakademi, där fokuset är att ge dig som ung verktygen att påverka i frågor du bryr dig om. Utan någon kostnad får du i Ungdomssmedjan möjligheten att utforska ditt engagemang i ett utrymme av unga för unga. 

 

Under träffarna kommer du få träffa inspirerande personer som påverkat sin omvärld, genom olika konventionella och okonventionella medel såsom politik, ideella organisationer och företagande. Du behöver inte kunna någonting om politik och påverkan i förväg - syftet med akademin är att du i efterhand ska känna att du har vetskap om, och drivkraften att påverka i, frågor som du bryr dig om.

Praktisk info

Praktsk info
Innehåll och upplägg

Som deltagare i Ungdomssmedjan får du möjlighet att utforska ditt engagemang och få verktygen som du behöver för att göra skillnad. Under träffarna kommer du få träffa inspirerande personer som påverkat sin omvärld, genom olika konventiella och okonventionella medel såsom politik, ideella organisationer och företagande. 

Vem kan söka till Ungdomssmedjan?
För att ha möjligheten att bli vald att delta i Ungdomssmedjan krävs det att du:

  • Inte har partipolitiskt förtroendeuppdrag på nationell nivå eller motsvarande.

  • Är stödmedlem i föreningen (Om du inte är det kommer en länk dyka upp på nästa sida).

  • Är mellan 15-22 år.

 

Du behöver inte kunna någonting om politik och påverkan i förväg - syftet med smedjan är att du i efterhand ska känna att du har vetskap om, och drivkraften att påverka i, frågor som du bryr dig om. Du behöver bara ha en vilja och ett intresse för att utforska ditt samhällsengagemang!

 

Praktiskt

Som deltagare medverkar du på två digitala träffar under våren (25/3 och 22/4), får följa med oss till Almedalsveckan (27/6-1/7) samt ses för en avslutande träff i augusti (datum ej bestämt).


Tack vare generösa bidrag, så är det i år gratis att delta i Ungdomssmedjan. I det ingår 3 digitala träffar, och 1 resa till Almedalen. Det enda Fler Unga inte står för är mat under själva Almedalsresan.

Ansökan stänger den 22/2 kl.23:59.

Tveka inte att höra av dig om du har några som helst frågor på: info@flerunga.se

bottom of page